Over ons

Kerntaak

Als kinderdagverblijf zijn wij verantwoordelijk voor de opvang en warme zorg van jouw kindje. Een taak die we doordacht en met zorg uitvoeren. Onze gediplomeerde kinderverzorgsters staan elke dag klaar om een bijdrage te leveren aan de opvoeding en verzorging van jouw kleine spruit! Ons kwaliteitsplan dragen we hoog in het vaandel.

Visie

Jouw kindje brengt heel wat tijd door bij ons in het kinderdagverblijf. Wij zijn ons bewust van de impact die wij kunnen hebben en spelen hier dan ook handig op in. Elk kindje ontwikkelt zich op zijn of haar tempo en moet ten allen tijde het gevoel hebben thuis te kunnen komen. Onze kinderverzorgsters begeleiden elk kindje individueel, afhankelijk van de noden en wensen van elk kind. Ons kinderdagverblijf is de ideale plek om de sociale vaardigheden en ontwikkeling te trainen. Een warm, liefdevol en veilig klimaat is essentieel voor ons. Dit streven wij elke dag na.

Pedagogisch beleid

In ons kinderdagverblijf kunnen 21 kindjes opgevangen worden van 0 tot 3 jaar. Elk kindje heeft, afhankelijk van zijn of haar leeftijd en persoonlijkheid, eigen specifieke behoeften en wensen.

Baby’s

Bij de allerkleinsten luisteren we vooral naar de baby’s zelf. Letterlijk, maar ook figuurlijk. De behoeften van de baby’s staan centraal. Als begeleider passen wij ons volledig aan aan het ritme van de kleinsten: wanneer ze wakker worden, verzorging nodig hebben, willen spelen… Er wordt veel geknuffeld en met veel liefde verzorgd om warmte te bieden.

Er is veilig speelgoed op maat. In aparte hoeken kunnen de allerkleinsten rustig spelen, zonder afleiding of gevaar van de peuters. Hygiëne wordt hoog in het vaandel gedragen en deze aparte speelhoeken en het bijhorend speelgoed wordt op regelmatige wijze ontsmet en gecontroleerd.

Jonge peuters – peuters

Na enige tijd kan er een rustige en langzame omschakeling gebeuren naar de dagindeling van de crèche. We leren de peuters spelenderwijs diverse (sociale) vaardigheden: samenwerken, rustig spelen, ontdekken, rekening houden met elkaar, zelfstandigheid… Elk kind heeft natuurlijk ook een eigen persoonlijkheid en dit staat altijd centraal. Ook in het kinderdagverblijf zelf worden aangepaste activiteiten georganiseerd.

We proberen om zo stimulerend mogelijk op te treden in onze omgeving. Dit merk je aan de indeling van onze lokalen en activiteiten. Elke activiteit wordt ingekleed en aangepast aan het thema van de week. Ook de lokalen worden zeker niet vergeten en in een aangepast thema-kleedje gestopt! Knutselen, dansen, buiten spelen, voorlezen, spelletjes spelen… Aan afwisseling geen gebrek. Tijdens deze activiteiten worden de kinderen ook geobserveerd. Op regelmatige wijze krijgen de ouders hiervan een verslag, zo kunnen ze de ontwikkeling van hun kindje nauwgezet opvolgen.

Voor de oudste peuters wordt er nog een specifiek accent gelegd: de voorbereiding op de peuterklas. In het kinderdagverblijf en in het klasje wordt er gewerkt met symbooltjes. Elk kind heeft zijn eigen symbooltje en er wordt ook rond gewerkt. Af en toe wordt er ook een proefdagje georganiseerd met de peuterklas van Vrije basisschool Heilige Familie Oudenburg. Zo kunnen de kindjes eens proeven van een momentje in de peuterklas. Een moment dat vaak heel wat leuke reacties teweegbrengt!

Ons team heeft een hart voor jullie oogappeltjes!

Verantwoordelijken

  • Karolien De Geest (verpleegkundige)
  • Suzy Sterckx

Kinderverzorgsters

  • Sylvie Daman
  • Caroline Keyaerts
  • Hanne Vandekerckhove
  • Leen Vansteenkiste

Kookmama

  • Sabine Gillebert


Kwaliteitsplan

1 We betrekken ouders

2 We nemen klachten serieus

3 We scholen onszelf bij

4 Kind & Gezin controleert ons

5 We zijn heel discreet

6 Infrastructuur is aangepast en veilig

7 We zijn plichtsbewust

8 We zijn goed bemand

9 Activiteiten zijn pedagogisch sterk

10 Het kind staat steeds centraal!